Instagram'da insanlara ürün satmak

Instagram'da insanlara ürün satmak

Facebook Inc. tarafından yaptırılan bir ankete katılanların %80'i satın alma kararı verirken Instagram'ı kullandıklarını belirtmiştir1. İnsanları ürünlerinizi satın almaya yönlendirmek için bu beş ipucunu deneyin.

En popüler ürünleriniz için birden fazla gönderi oluşturun.

İçgörüleri kontrol edin ve topluluğunuzun en çok hangi ürünlerle etkileşim kurduğunu öğrenmek için ürün görüntülemeleri gibi metrikleri görün. Hem akışta hem de hikayelerde satın almaya yönelik güven oluşturmak için bu ürün için daha fazla gönderi oluşturmayı düşünün.

Başlığınıza bir eylem çağrısı ekleyin.

Başlıklarınıza "Alışveriş yapmak için dokunun" gibi insanları harekete geçmeye teşvik eden bir eylem çağrısı eklemek, topluluğunuza satın alma işlemini etkili bir şekilde hatırlatır.

Özel bir satış veya promosyon oluşturun.

Sınırlı süreli, yalnızca Instagram'a özel bir promosyonla aciliyet hissi yaratabilir ve insanları alışveriş yapmaya teşvik edebilirsiniz.

Ürünlerinizi düzenli olarak öne çıkarın.

Alışveriş yapanların satın almaya karar vermesi biraz zaman alabilir, bu nedenle ürünlerinizi akılda tutmak için paylaşımlarınızda düzenli olarak öne çıkarın.

Ürününüzü kullanan bir içerik oluşturucuyu öne çıkarın.

Halka mal olmuş kişilerden sanatçılara ve girişimcilere kadar, içerik oluşturucular Instagram topluluklarının temel taşıdır. İçerik oluşturucuların belirli ürünleri kullandığını görmek takipçilerinin bu ürünlere olan ilgisini artırabilir, bu nedenle fotoğraf ve videolarınızda içerik oluşturucuyu etiketleyerek bunu vurguladığınızdan emin olun.

 

3 Dakika Önce